Zbirajo predmetov, ki jih je v morje odplavil cunami

V Morskem muzeju Britanske Kolumbije so pripravili poseben projekt, pri katerem bodo zbirali fotografije najdenih stvari, ki jih je v morje odplavilo ob katastrofalnem cunamiju na Japonskem marca lani. Če jih bodo lastniki prepoznali, jim jih bodo lahko vrnili.

Čeprav je minilo že več kot eno leto, po morju še vedno plavajo različni predmeti, ki jih je ob katastrofalnem potresu in cunamiju na Japonskem odplavilo v Tihi ocean. Obalo ZDA in Kanade naj bi ti predmeti dosegli v prihodnjih dveh letih, a že sedaj morje naplavi marsikaj, kar izvira iz Japonske. Muzealci v Morskem muzeju Britanske Kolumbije so tako dobili idejo, da bi zbirali fotografije teh predmetov, in če bi jih lastniki prepoznali, bi jim jih lahko tudi vrnili.

Vzpostavili so posebno spletno stran na družbenem omrežju Facebook, na katero lahko uporabniki naložijo fotografijo najdenega predmeta. V muzeju bodo nato poskušali ugotoviti, od kod je priplaval ta predmet in kakšna je njegova vrednost, so zapisali na spletnih straneh muzeja. Vsekakor bo nastala zanimiva razstava fotografij predmetov, ki na neki način simbolizirajo naravno katastrofo na Japonskem, so še dodali.

vir:

http://24ur.com/novice/svet/zbirajo-fotografije-predmetov-ki-jih-je-v-morje-odplavil-cunami.html

20 %dailycount

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja